10.06.2007 г., 17:52 ч.

ПОДЛЕЦА 

  Поезия
682 0 0
 

               П О Д Л Е Ц А


Да, ти си излъскан, гладко сресан,

с една дума - доста си шик.

Усмивката ти е безгрижна,

а стомаха ти винаги сит.


Караш колата си по инерция,

без нито капка бензин.

На теб всичко ти е в услуга,

подлизурковци много - не един.


А душата ти е безлична,

с цвят на пепел, със вкус на туткал.

Парфюмираш я с разни козметики,

но все си мирише на кал.


Ако някой поседне на стола ти,

смачкваш го аламинут.

Не им завиждам на дребните,

дето са в твоя маршрут.


Няма свети неща за тебе -

ти си цар, ти си бог.

Всички блага слагаш във джоба си,

всеки друг за тебе е роб.


Може би за безсмъртен се мислиш,

но надявам се, тука грешиш.

И ти един ден ще паднеш от трона си,

съзнаваш ли - сам го рушиш?!

© Тонка Янакиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??