7.09.2010 г., 20:27 ч.

Поема от вода 

  Поезия » Друга
544 0 2

          ПОЕМА ОТ ВОДА

 

Като пресъхнал кладенец

мълчи денят,

водата му в небето

сякаш е попила,

откраднала предишната му свобода

и дала на простора нова сила.

А вятърът, като пречупен клон се мята,

превит на две днес лази на колене.

Той търси стадото  препускащи коне в полята

и иска лудия им бяг да вземе.

Дано внезапно завали,

в противовес на всякаква прогноза.

Та вятърът да се изправи и да съчини

с дъжда – една поема от вода

сред сухия поток от жарка проза.

© Валентин Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??