5.02.2012 г., 21:33 ч.

Поема за изясняване на ситуацията 

  Поезия » Оди и поеми
868 0 0

1.

Имам нужди, нямам сили,

имам очи, а си служа с думи,

с думи, недостатъчно силни

сред силните шумове!

 

Разумно и ясно мисля,

и когато не гледам: сънувам,

не ме тревожат мислите,

а от сънищата се страхувам!

 

Имам нужди, нямам сили,

имам ум, а си служа с измама,

като в цирк със крокодили,

като в цирк с хипопотами.

 

2.

Аз съм актриса

и ме гледат.

Аз съм певица

и ме слушат.

Аз съм богата

и няма да ме купят.

Аз съм богиня

и ми се кланят.

 

Колко пламък,

колко мисъл,

колко истина,

колко трепет,

колко късмет,

колко душица,

колко злато,

колко пушек

 

има в тези думи само!

Направо ме втриса!

 

"А мислех, че в устата ми има гуми –

сори, боксьорски навици,

и само като се чета - се обичам,

е, извинявайте."

 

3.

“Ех, защо измисляш проблеми?” –

ще попитат Безгрижните.

“Ами имам въображение” –

 ще отговоря.

“Но... всичко ти е наред” –

 ще се възмутят Отраженията.

“Изглежда, че добре се боря.”

“Не си по-зле от нас” –

ще ревнат Слабите.

“Защото съм силна” –

ще кажа.

“Защо гониш мислите си?” –

 ще питат Логичните.

 “Защото чувствата за  мен са най-важни!”...

 

28.02.2006 – 22.01.2007 - 01.02.2012

© Ема Венева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??