12.10.2008 г., 16:13 ч.

Поет 

  Поезия » Философска
513 1 4
Поет

Ако някога, някак си остарея,
под бръчките и побелялата брада,
весело, пак ще се смея,
че млада е вечната ми душа.

И ако тялото се удави
в алкохол и наркотици,
стихът ми ще остави
въпрос за умни критици.

Че когато пиша стих,
моя е само ръката,
стихът е отдавна оформен вик
на вечната мъдрост в душата.

В изречението - кратка сричка,
в морето - капка вода,
но в плетката е ярката нишка,
поезията е ехото на вечността.

Всеки истински стих е звук
от песента на вечния дух,
а той чака да го чуеш и разбереш,
мелодията му в думи да облечеш.

И трябва само да отвориш вратата,
ключът е искрена вяра,
с вяра ще отключиш душата
на истината вечна и цяла.

© Алекс учо Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??