15.10.2008 г., 10:30 ч.

Поет си прави римена чорба 

  Поезия » Хумористична
690 0 10
 

Вчера бе събота,  днес е неделя.

Рано напуснах  свойта постеля.

"Днеска на писане ще се отдам,

малко поезия ще си създам!"

 

Знам в планината чудна река -

тя се нарича "Римна река".

С меки, не много бързи води,

светли и гъвкави като змии.

Плуват из нея всякакви рими -

бистри, искрящи, неукротими!

 

(Има и в пясъка рими от злАто,

ала е нужно търкане яко

някаква рима да заблести,

тъй че стиха ти да освети!)

 

Газих оттука, гледах оттам,

как да си хвана рима - не знам!

 

Чувам - по пътя талига минава.

Плетени кошници в нея продават.

Бе продавачът циганин чер -

купих от него огромен панер.

 

И го поставих под водопада,

тъй че водата в него да пада.

 

Паднаха в него всякакви рими -

бързи, искрящи, неукротими.

Скачат, подскачат, плъзгат се, шават -

дето ги сложа, там не остават!

 

Тъй че с чукчЕто си ги убих

и във панера ги подредих.

 

Вземам оттука, слагам оттам -

няма поезия даже и грам!

Жива поезия от мъртви рими -

как ще направиш, хайде, кажи ми?

 

Без силна обич - пламтяща лава,

без гняв и болка - куплет не става!

 

А пък от рими - цяла торба.

И си направих римена чорба!

 

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??