12.08.2010 г., 11:55 ч.

Поетът 

  Поезия » Друга
510 1 0

Като дете
пред замъглено огледало
поетът се опитва
да открие смисъла.
Толкова е трудно –
съвестта е замъртвяла,
а мечтата още там е,
но се е вмирисала.

 

Някак странно
думите са поевтиняли.
Опитва се да каже
нещо смислено,
но образите -
болни, пребледняли,
притежават относително
разбиране за истина.

 

Като дете
пред замъглено огледало
Поетът се опитва
да открие смисъла.
Изобщо не е трудно -
Ако съвестта е оживяла
и мечтата ще се върне,
този път
от огъня изчистена.

 

 

© Явор Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??