8.04.2015 г., 12:34 ч.

Поетът-Музикант 

  Поезия
360 0 0

Поетът-Музикант


\06.04.2015 г.\


Безмълвен музикантът в нотите прикрива

болка от неизживяното си детство,

и в личност той да се превърне,

в друго измерение навлиза -

пътува в мислите, не спира да мечтае...

Приказката му е тъй различна,

дълбоки чувства го вълнуват.

Човешкото е изолирал,

духовна цялост от лика прозира

и смело провокира - реди картини,

после и сълзи пролива,

тук, сякаш се шегува,

не липсва размечтаност, дъха ти спира...

Предизвиква със нюанси,

душата гъделичка,

и в миг усетил си се в Рая 

на красота, изящество, Омая...

 

Поглеждал ли си му ръцете сухи,

но не безжизнени, потръпващи от изразно вълнение,

пречупената стойка от неуморно свирене,

лице-угрижено, все взиращо,

оправдаващата зорка концентрираност

в прецизна техника,художествената разбуленост...

 

Не напразен е трудът му!

Творенията бликат радост!

 

И всяка вечер с нотите заспива,

щастлив във музиката си,

душата му - поетизира.

 

 

 

 

© Красимира Генева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??