Нова струна открих във сърцето си,
тя е с приказен сребърен звук.
Аз не знаех, че имам я в себе си,
днес за първи път тихо я чух.
Всички чувства прикрити и явни,
тази струна улавя във мене,
ту лирични, умерени, плавни,
ту със весело бодро звучене.
Тез мелодии нейни увличат ме,
те са точния пулс на сърцето.
Преживяни, почувствани, истински -
от живота реален са взети.
И не спирам, откакто я чух,
а не знаех, че имам я в себе си,
тази струна със приказен звук -
първи стъпки към стих и поезия...
© Дидислава Всички права запазени
Поздрав,Диде!