27.03.2010 г., 12:37 ч.

Поезия 

  Поезия » Философска
502 0 0

Невидима

 

 

В днешното полукълбо на мрака

се ражда сивата мъгла,

безизразна, прозрачна -

обгръща ни с гръдта си тя.

И полъхът навлиза в сърцата...

като ледената плът!

 

Една прекрасна снежнобяла кошница,

в нея скрит е днешният ни свят

и трупа се снегът в нея -

сякаш е невидим прах!

 

Колко струва да смениш сърцето си?

И дали завинаги ще е машина то?

Ще усеща ли онези трепети -

дето казват хората, че са любов!

© Моника Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??