1.02.2011 г., 8:03 ч.

Поезия 

  Поезия » Друга
513 0 12

Какво е то за теб поезия? –

Една неясна нова мисъл

със взлом под челото ще влезе

и ред на листа се изписва.

 

Усещаш завладяващ ритъм.

А после ляга първа рима.

И по-нататъка не питаш

какво в куплетите ще има?

 

И без да гледаш към тавана,

в небето – ако си навънка,

сто дявола ще те подхванат

и толкоз ангели ще хвъркат.

 

Не те оставят да отдъхнеш.

Докато мисълта се лее

мастилото не ще изсъхне

и сякаш с Господ се родееш...

 

Стихът ти всеки път се ражда

мъчително или спонтанно.

И няма нищо друго важно,

и няма нищо тука странно.

 

И той от любовта зачева

и дълго във ума ти втасва –

като онази първа Ева

Адам в която се прехласва.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??