18.12.2022 г., 9:14 ч.

Поезията... 

  Поезия
578 5 2

Поезията не е просто строфа,

тя носи устрем, смисъл, светлина.

Понякога е с гръм от катастрофа,

друг път е нежна, мека топлина.

 

Поезията е с крила на птица,

клиширано е, ала е така.

Със символ на безкрайност е – осмица,

там, в огъня на тръпнеща звезда.

 

Поезията прави тихи стъпки,

по-тихи от приспана тишина.

Кармичната магия на прегръдка.

Неистов транс, потънал в тъмнина.

 

Поезията е безценно хапче,

лекува оскотелите души.

Тя може да се смее и да плаче,

тя знае да крещи и да мълчи.

 

Поезията е безмерна вяра.

На слънчев лъч – отблясък във кристал.

Тя, властва над сърцата и ги кара,

да затуптят в прочувствен ритуал!

 

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, r_iva (Райна Иванова)! Бъди много щастлива през новата 2023!
  • Точно тази поезия обичам - породена от тъмнина или светлина, но имаща мелодия и ритъм!
Предложения
: ??:??