7.03.2013 г., 6:29 ч.

Поезията, вместо хап 

  Поезия » Друга
430 0 4

Когато съм натрупал гняв,

гърдите ми печал ли стяга,

не търся хап в аптечен шкаф,

а към писалката посягам.

 

И върху белия ми лист

изливам болката си стара.

На масата ми сноп лъчист

с написаното разговаря.

 

И утрото ме сварва друг –

не мрънкащ, болен и ядосан,

а ведър, бръснат, мил съпруг

от ангелски крила докоснат.

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??