Сред тълпа от хора
очите ми пак търсят твоите.
И ето как отново замечтаният
ти поглед се среща с моите.
Макар изпълнен с безмълвност,
чувам всичко, което той ми казва.
И съмнение в думите му сладки,
сърцето ми като стрела прорязва.
А дали точно моите очи
те правят така блед,
или като всички други и те
са безразлични за теб?
Дали се мъчи да ми каже нещо
твоят поглед уморен,
или просто по случайност
е насочен пак към мен?
© Nadi Buzova Всички права запазени