26.06.2006 г., 23:17 ч.

Погледни звездите! 

  Поезия
1420 1 3

Защо те е страх да погледнеш звездите?
Мен или теб търсиш там-
запазени през вечността от дните,
които белези оставят от печал.

Своето име четеш сред безкрая,
невидимо за хорските очи,
ледена усмивка ме смразява-
сълзи и вино -две към три.

Дали металът ще превърнеш в злато
е все едно, нали така?
Колбата е пълна с друго-
течна мъдрост, малко суета.

Погледни я , чакам да я видиш,
твоята и моята звезда,
която пътя ни огрява
и подсказва нашата съдба.

© Роксана Медичи Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??