17.10.2024 г., 15:09 ч.

Погубване 

  Поезия » Любовна
131 6 6

Любовта ме рани в сетивата -

да не чувствам кога е горещо.

Нямам усет за дъжд, студ и вятър,

само нейната сила усещам.

 

Връхлетя и отсече дъха ми.

С мощен порив повлече ме цяла.

Завладя ме в деня ми, в съня ми,

а дори и не бях си мечтала,

 

че ръце, изненадващо тежки,

ще се стичат по моята кожа,

без да галят със плаха надежда,

а със страст, както само мъж може.

 

Любовта, се оказа, е нещо,

за което не мога да крия.

Как да скрия очи като пещи

и сърце, дето бие ли бие?

 

Сякаш целият свят спря и гледа

кой е този мъж, в който се влюбвам.

Не е първи, но явно последен -

ако си тръгне, ще ме погуби.

 

© Павлина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??