13.11.2019 г., 1:19 ч.  

Пожелание за преждевременно порасналите 

  Поезия » Хумористична, За деца
815 1 1

Потънала в снега, земята цялата студее,

но в душата ми слънчице топличко грее,

защото влязохме в декември вече -

Коледата хич не е далече!

Трепти и се вълнува моето сърце 

сякаш станала съм пак дете...

И коледни песни фалшиво си пея,

и като ряпа безпричинно се смея!

 

Щастие, здраве и късмет пожелавам,

целувки, прегръдки на всички ви давам!

И моля,

стига си бръчихте челата отегчително,

стига веселбата ми гледахте презрително...

 

Нищо, че сте големи -

Коледа идва!

Бъдете засмени,

обичани и обичащи,

безцелно като деца тичащи. 

Излезте в снега,

кривонос снежен човек си направете.

Забравете студа,

боси за снимка под елхата застанете.

 

Щастливи бъдете...

Коледа идва,

щастливи бъдете!

© Диана Стойнова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Коледно наричане »

34 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Напомни ми с това Коледно стихче една моя традиция 😊. Въпреки, че вече съм малко пораснал на години (но не и на акъл) всяка година си правя минимум по един снежен човек 🎅
    Поздрави и успех 😊
Предложения
: ??:??