3.05.2022 г., 18:21 ч.

Пожелавам 

  Поезия » Пейзажна
273 0 0

Добро утро, Май!

Пожелавам
 

Да съм жена с усещане за радост
през май да литна на крилете на калинки,
да се докосна до зелената трева
в сърдечното от червени боровинки!

 

Май ухае от цъфтежа на лалета
и носи гривна от бели маргаритки,
облак плисне над зелените полета
и денят разплита дългите си плитки!

 

А облаците са от захарен памук
и розовото много ми прилича,
черешата пък има нежен звук
от мечтите на едно момиче!

 

Ще прекосявам майските полета
да събера букет от  момини сълзи,
закука нейде кукувица, клетата -
щастието е напъпило, ще разцъфти!

 

Май ме чака да преметна шала
от любовта на зрялата си същност,
земна преминавам, и съм цяла
подредена от душевната ми сръчност!

 

Първи май е ден на цветето момина  сълза - цвете на щастието! Пожелавам на вас мили приятели, месец май да е ароматен от чувства, в цъфтеж на сбъднатост и в чистотата на душите ни!

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??