14.08.2020 г., 20:53 ч.

Покана от Южния вятър 

  Поезия » Пейзажна
530 0 1

 

Покана от Южния вятър

 

Навън ме вика Вятър южен

завихрящ жълтите листа

и двамата в тандем задружен

щуреем с него в Есента...

 

Листата паднали се носят

като прииждаща река,

но с Вятърът си ходим боси

и ги разплискваме с крака...

 

Във тая есенна вселена

той за Живота е залог

и както птица: устрелено

в небето литва на възбог...

 

А там със цвят на младо вино

посреща го и Утринта

със девствената си невинност

в познанието за Страстта...

 

И въздухът е пълен с нега,

Светът се буди в своя Блян...

... А Вятърът върти и с него

с предчувствия съм обладан...

 

Едно време в Есента

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??