8.09.2004 г., 13:19 ч.

Покаяние 

  Поезия
1708 1 8
Коленича във Божия храм –
да потърся любов и прощение.
Но понеже молитви незнам,
потрепервам от страх и съмнение...
Аз не вярвам във Божи дела,
в хорски притчи и древни поверия.
Затова коленича сега –
уморих се от грях и безверие.
Уморих се от гняв и лъжи,
от интриги и властно безвластие,
от студени бездушни искри...
Уморих се от всичко. Ужасно е!
Пред светици с огромни очи,
пред безгрешни и благи аскети,
аз проливам горещи сълзи,
чакам Господ – за мен да се сети...

© Румяна Симова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??