18.06.2010 г., 10:15 ч.

Поклон пред теб 

  Поезия » Бели стихове
633 0 2

Онази сила, която ни е овладяла,

онази мъдрост, с която ти си живяла

и с онази трепетна усмивка,

с която ни си овладяла...

 

За кого ли пиша тук?

Да за теб, мила лельо,

която отгледала си ни със силна

воля, дали си ни манталитет и възпитание...

 

Сега вече няма те на тази земя,

 но ние продължихме след теб

тази силна борба, на която

научи ни...

 

Да можем да живеем с честта

и волята на жена...

Да можем с гордост на изречем

твоето име и в деня, в които изгубихме те...

 

Сега ние със сила продължаваме

да кореним дървото на рода ни...

Сега със славна песен преодоляваме

така, както ти някога, всяка беда!

 

И усмихнати, напук на всички,

казваме, че сме от твоя род

и баща ни с твоята кръв е,

за да можем да успяваме...

 

Да, това някак си помага ни

със бодрост ние да успяваме

и някак си завършваме

твоите започнати дела...

 

Лельо, с теб гордеем се -

ти беше наш идол и модел за

съвършенството и сега, когато няма те,

ти пак живееш - в нашите сърца!

© Ребека Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??