29.07.2009 г., 17:25 ч.

Поколения 

  Поезия
620 0 1


"Мъжете трябва да са зрели.
Жените трябва да са млади."
Андрей Германов

Със майка ти навярно пò ще можем
да утешим взаимната си горест:
тя - че съня ù вече ще тревожа,
а аз - че с тебе няма да съм скоро.
Не става дума само за години,
а за годините, изгубени нахалост.
Нали е майка - ще преглътне. Ще отмине,
от конкуренция да те опази.
И погледът ми, тъй понятно пламнал,
под роклята излишна ще те пари.

Ако не си със мен, когато трябва:
преди презрялост.

И докле е Младост.

© Александър Белчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??