14.04.2024 г., 21:59 ч.

Покорен бряг 

  Поезия
75 2 0

На хорските прищевки не робувай

и слуховете превъзмогвай с чест.
Когато друг скърби не тържествувай,
съпреживявай всяка тежка вест.

 

На хорската трапеза не присядай,
когато знаеш, че не си желан.
В сплетни, в интриги, в свади не попадай,
в живота всеки плаща своя дан.

 

На хорската усмивка не залагай
и винаги мотивите търси.
Емоциите силни не притягай
и следвай най-желаните мечти.

 

На хорските сърца се доверявай,
едва когато тествал си леда.
И чувства безразборно не дарявай,
а само, ако стигнал си брега!

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??