4.04.2022 г., 18:16 ч.

Полет с дрон 

  Поезия » За деца
555 0 1

Хайде, заспивай...

 

Само след малко

ще полетим с моя дрон...

Ей оттам

зад червеното цвете,

от онзи балкон.

 

Слънчо ще смигва

от небесния трон.

 

Отгоре светът 

ще е толкоз различен

 

Долу ще видим

говорящия розов слон

как приятелски бъбри

с един черно-бял

котарак симпатичен.

 

Ще прелетим над морето

до онази арена

на цирка Леон

( от книжката,

която ти бе подарена...)

И ще видим

знаменитото шоу

на трите мечока

с техния чуден

световно известен

балет върху лед.

И една изненада -

нова каскада

на жокея Антон

именит шампион

в дресировка на кон.

 

Знам, че ми вярваш.

Всички го знаем -

трябва силно да вярваме

и да мечтаем.

 

През нощта ще отседнем

в прочутия замък

на граф Адриан

малко страшен изглежда

но е всъщност

един добър великан.

Знаеш от филмчето,

че след всеки парад

на децата раздава

по един

ей такъв шоколад.

 

Питаш: ‚Кой ще ни пази

от похитители?‘

Нямаме грижа, ще има ескорт

от врабци-изтребители.

От трийсет врабеца

една ескадрила.

Това е могъща

отбранителна сила.

Предвождана лично

от врабеца Григорий.

Да, да, врабчето

с болно крилце,

спасено от тебе

с твойте ръце.

Чух, че Григорий

вечно мърморел

и все не спирал

да ги поучава.

Те не го слушали,

но той не преставал:

‚Щом си получил,

трябва да даваш.‘

© Веселин Данчев Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Осмото чудо в детските очи »

19 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??