6.05.2014 г., 12:55 ч.

Полет в бездната 

  Поезия » Любовна
368 0 1

 

Не знам каква си, но си друга.

На никоя не ми приличаш.

Красавица, дошла от юга,

навярно за да ме обичаш.

 

И аз да те обичам страстно,

макар от всички да го крия.

И всичко да е тъй прекрасно,

като в небесна литургия.

 

Дали все някога ще мога

от този свят да те открадна

и с най-божествения огън

в обятията ти да падна!?

 

Обичай ме немилостиво!

Обичай ме невероятно!

Обичай ме нетърпеливо!

Съдбата е така превратна!

 

Додето само се обърна,

и всичко може да изчезне,

а погледът да се превърне

в красиво падане във бездна.

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??