Там, на брега, зад високото било,
вятърът вдига платна.
Тука, на село, издигат хвърчило
двете съседски деца.
Може би утре ще станат моряци
тези момчета добри!
Прави в небето хвърчилото знаци:
"Ама че луди глави!"
А пък по пътя момчетата тичат,
после отпускат връвта.
Горе хвърчилото вече прилича
на полетяла мечта!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени
Поздравче М.