8.02.2011 г., 15:34 ч.

Политиканка – из цикъла "Малка средновековна пластика" 

  Поезия » Хумористична
550 0 6

Докато хапваше луканка,

разбрах, че е политиканка:

гласува уж за "седесари",

а пък се черпи със "другари"!...

 

Но  в политиката така е:

със силните бъди овреме,

защото утре се не знае

кой ял, кой пил и кой ще вземе!

 

Властта на маса се продава –

дори за черни гологани!

Докато има празноглави,

ще има и политикани!

 

Напомня нещо за Алеко

и неговите фейлетони!...

Не сме достигнали далеко,

щом миналото ни догони!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??