20.06.2016 г., 17:46 ч.  

Половин стихотворение 

  Поезия » Друга
1632 10 18

Жената с половин мечта
преброди планини, морета,
но най-накрая остаря.
(Преди от счупени парчета

 

да си направи цял живота
и цяло щастие да има.)
Жената с половин съдба
копнееше за неделимост.

 

А мислеха си, че е тя
жена, та даже и отгоре.
И възхищаваше с това
по мъжки как в света се бори.

 

Жената с половин душа
изтъква половин причина
защо така и не събра
най-важната си половина.

 

 

Публикувано във:

  • "Литературен свят"  брой 16, януари 2010
  • © Електронно списание LiterNet, 17.11.2019, № 11 (240)

 

© Павлина Гатева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??