Jun 20, 2016, 5:46 PM  

Половин стихотворение 

  Poetry » Other
1636 10 18

Жената с половин мечта
преброди планини, морета,
но най-накрая остаря.
(Преди от счупени парчета

 

да си направи цял живота
и цяло щастие да има.)
Жената с половин съдба
копнееше за неделимост.

 

А мислеха си, че е тя
жена, та даже и отгоре.
И възхищаваше с това
по мъжки как в света се бори.

 

Жената с половин душа
изтъква половин причина
защо така и не събра
най-важната си половина.

 

 

Публикувано във:

  • "Литературен свят"  брой 16, януари 2010
  • © Електронно списание LiterNet, 17.11.2019, № 11 (240)

 

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??