21.01.2009 г., 0:52 ч.

Полярните сияния 

  Поезия » Пейзажна
752 0 16

Препускащи в небето на коне,

„Красиви са в това си обаяние”

повтарях на очите си, а те

се взираха в полярните сияния.

 

Танцуващи във ритъм с тази страст,

с която се разливаха в небето,

излъчващи над фронта ярка власт,

насечени, досущ като комети...

 

Над тях висяха облаците сиви,

подаваха се, бледи като кости,

в тях видях единствено красивото,

което всъщност беше толкоз просто...

 

© Димитър Димчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??