8.10.2009 г., 16:59 ч.

Поне една причина 

  Поезия » Друга
763 0 15

 

 

Кажи ми поне една причина 
да се кача на покрива, Карлсон...?



през девет стъпала в десето
нагоре по витата стълба към покрива
има неотворени врати към високото

задраскай гравитацията 
и на нейно място ще изплуват 
облаци за ходене

само си го представи наум
и скачай с ластика от килера на детството
няма нужда да взимаш нарисуваните криле
от скреж на прозореца
нали аз имам перка за летене
а ти имаш мечти

но първо ще те науча на езика на птиците

а през това време
ще ядем шоколадови курабийки
потопени в топъл млечен залез

и когато заспят комините
а мъглата прегърне уличните лампи на града
ще можеш да говориш с орлите

само поискай от тях да покориш върховете

тогава ще имаш всичко


нали това искаш, малко дете
хайде отлитай...


Кажи ми поне една причина 
да сляза от покрива, Карлсон...?

 

© Ол Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??