9.08.2007 г., 9:44 ч.

Понякога 

  Поезия
687 0 2
Понякога искам да те видя зряла жена,
която ме гледа строго във ъгъла.
Суровият поглед на учителка,
никога в живота си бъркала...
Искам да бъдеш парче от стомана -
твърдо, тежко и хладно.
Черна - като нива разорана,
бяла - като млякото вкусна.
Вечна, неостаряваща те искам,
знойна, горска дъбрава.
Косите ти в длани да стискам,
очите ти - жива жарава.
Но най ми се иска, сгушена в мен,
да потърсиш твоята опора,
дори и изгубен, заблуден,
да ме търсиш без умора...

© Красимир Георгиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??