3.03.2009 г., 19:28 ч.

Понякога... 

  Поезия » Любовна
692 0 4

03.03.2009

 

            „Понякога ще идвам в съня ти

                 като нечакан и далечен гост.

                 Не ме оставяй ти отвън на пътя –

                 вратите не залоствай.

                Ще влезна тихо. Кротко ще приседна,

                ще вперя поглед в мрака да те видя.

                Когато се наситя да те гледам –

                ще те целуна и ще си отида.”

                    Н. Вапцаров

 

Понякога ще идвам с теб в съня ти,

когато с мислите за мен заспиваш,

ще ти разказвам колко много пъти

болеше ме, когато си отиваш...

 

Понякога ще бъда и в деня ти,

макар неволно, мисълта към мен те води.

Ще ти разказвам части от съня си,

как с теб полетата на мъката обходих.

 

Понякога ще идвам без да искаш

и в нощите, и в дните, постоянно!

Понякога и в чуждите очи ще ме намираш,

макар да ти се струва много странно...

 

Понякога ще идвам с теб в съня ти,

когато с мислите за мен заспиваш

и ще те галя нежно до гръдта си,

но щом събудиш се, от теб ще си отида...

© Erato Eratova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??