03.03.2009
„Понякога ще идвам в съня ти
като нечакан и далечен гост.
Не ме оставяй ти отвън на пътя –
вратите не залоствай.
Ще влезна тихо. Кротко ще приседна,
ще вперя поглед в мрака да те видя.
Когато се наситя да те гледам –
ще те целуна и ще си отида.”
Н. Вапцаров
Понякога ще идвам с теб в съня ти,
когато с мислите за мен заспиваш,
ще ти разказвам колко много пъти
болеше ме, когато си отиваш...
Понякога ще бъда и в деня ти,
макар неволно, мисълта към мен те води.
Ще ти разказвам части от съня си,
как с теб полетата на мъката обходих.
Понякога ще идвам без да искаш
и в нощите, и в дните, постоянно!
Понякога и в чуждите очи ще ме намираш,
макар да ти се струва много странно...
Понякога ще идвам с теб в съня ти,
когато с мислите за мен заспиваш
и ще те галя нежно до гръдта си,
но щом събудиш се, от теб ще си отида...
© Erato Eratova All rights reserved.