28.07.2020 г., 8:57 ч.

Понякога е самота 

  Поезия » Любовна
399 1 1

Понякога изгубвам се в нощта,
търсейки несъществуващ път към твоето сърце,
преследвам гаснещ лъч от светлина,
в очакване измамно, до тебе да ме доведе.
Понякога оставам сам в гората,
за да не плаша птиците в града с тъжния си вой,
докато изплача, като дъжд душата,
разбила се отново в поредния завой.
Понякога и слънцето усещам, че изгрява,
уж, облачета ми намигат в ясното небе,
а после ненадейно притъмнява,
и няма те, 
но полудял те търся в пустото дере.
А там - са само куп от непораснали надежди
и спомени поизбелели, вече спящи в калта,
но колкото и дълго за път да се оглеждам,
без теб ще бъде дълга, непрогледна самота.

© Иво Хаджиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Продължавай да пишеш и да мечтаеш! След най-голямата тъмнина винаги идва нещо по-хубаво! Хареса ми стихотворението.Поздрав!
Предложения
: ??:??