17.03.2009 г., 7:16 ч.

Понякога (послание за теб) 

  Поезия » Друга
674 0 3

Понякога да бъдеш себе си е трудно,

 

по лесен път избираш да вървиш.

 

Мечтите си погазваш и потъпкваш,

 

под маската стаяваш същността си -

 

с криле пречупени не можеш да летиш.

 

Понякога e трудно да обичаш,

 

да отдадеш живота си на друг,

 

по-лесно е да лъжеш и отричаш,

 

проклинайки се чужди ласки да делиш.

 

По-трудно е обаче да прощаваш,

 

ръка да подадеш на съгрешил,

 

горчилка и обида да изтриеш -

 

да стъпчеш другия по-лесно е за теб.

 

Да, трудно е, но не и невъзможно -

 

да полетиш с мечтата си, да си любим -

 

добрата част от себе си дарявай

 

щом искаш  честност,

 

ти такъв бъди.

 

Най-трудно е да си Човек.

© Малита Малита Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е хубаво!
  • Да, трудно е, но не и невъзможно -
    да полетиш с мечтата си, да си любим -
    добрата част от себе си дарявай
    щом искаш честност,
    ти такъв бъди.
    Докосна ме!Много разкрити истини само в няколко стиха...Поздрав!
Предложения
: ??:??