Понякога да бъдеш себе си е трудно,
по лесен път избираш да вървиш.
Мечтите си погазваш и потъпкваш,
под маската стаяваш същността си -
с криле пречупени не можеш да летиш.
Понякога e трудно да обичаш,
да отдадеш живота си на друг,
по-лесно е да лъжеш и отричаш,
проклинайки се чужди ласки да делиш.
По-трудно е обаче да прощаваш,
ръка да подадеш на съгрешил,
горчилка и обида да изтриеш -
да стъпчеш другия по-лесно е за теб.
Да, трудно е, но не и невъзможно -
да полетиш с мечтата си, да си любим -
добрата част от себе си дарявай
щом искаш честност,
ти такъв бъди.
Най-трудно е да си Човек.
© Малита Малита Все права защищены