25.06.2009 г., 21:10 ч.

Понятията нямат тежест 

  Поезия
498 0 20

Понятията нямат тежест.

Не ми ги давай.

Замълчи.

Започнах вече да се вглеждам

по-често в своите очи

и да чета,

и да разбирам,

и да усещам същността

на всяка тръпка и надежда,

на всяка мисъл

и тъга...

Започнах да откривам нещо,

заложено дълбоко в мен –

една необяснима нежност

и смисъл,

свише сътворен...

Откривам се наново някак...

И преосмислям своя път,

и миналото,

и съдбата.

Понятията не тежат...

Единствено тежи животът,

изваян целия с любов

и вярата ми

и душата,

които са ми дар от Бог.

© Руми Бакърджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??