11.08.2023 г., 11:32 ч.  

Попътна песен 

  Поезия
178 2 2

ПОПЪТНА ПЕСЕН

 

Дали ще ме остави на света,

или ще си поиска да ме вземе,

готов съм да приема участта

да бъда миг от Божието време.

 

Бог винаги е адски справедлив.

И праведно за всекиго отрежда –

дали да го зачеркне с чер молив,

или да го посрещне със надежда.

 

Дали ще ръсне стиска сладка сол

със обич върху лютите му рани.

Или с две риби в своя звезден МОЛ

безпътните душѝ ще ни нахрани?

 

Ще делне с нас небесния кравай

на своята прекрасна багреница.

Защото в онзи непостигнат Рай

сме всички светли негови дечица.

 

И ми простѝ, ако съм сторил грях?

За миг бях твое слънчево човече.

Сполай ти, мили Боже, че живях!

И пътят ми към Теб бе чист и вечен.

 

9 август 2023 г.

гр. Варна, 19, 45 ч.

 

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??