19.06.2006 г., 23:53 ч.

Поразителка на човешките мечти 

  Поезия
651 0 2

     Поразителка на човешките мечти


Точно когато всичко се нарежда добре,
точно тогава трябва някой да умре.
Точно когато излизаме от калта,
точно тогава сполетява ни смъртта
не оставя сили за живот дори у нашите деца
но това е той -
мръсен, подъл понякога дори горчив,
а за някои е просто натрапчиво красив
но живота - какъвто и да е...
всеки трябва да умре...
за да отстъпи място и на другите...
тя е черна и сама
тя се казва просто Смърт
и със своя леден сърп
прорязва нашите мечти!
Но защо сега се случи?...
няма кой да обясни...
А той - жизнен и винаги млад
винаги стараещ се да бъде Той богат.
Това е животът...
Но за някои се оказва просто бавна смърт...
а как да е различно...
тук може само да стане
още по трагично...
Просто трябва да живеем
един несправедлив живот.
Не за всеки има „тортички и пасти”
Този живот е пълен само
с „размисли и страсти”!!!...
И толкова различни са -
Живота и Смъртта, но
винаги вървят ръка за ръка,
но, ако това сега не беше така,
нямаше да съществува света
и затова трябва да се примирим и
дори с наведени глави напред да вървим!!!

 

 

© Ани Ракова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря,искам само да вметна, че това трябваше да е текст на песен (в "Ар енд би" стил),но по стечение на обсточтелствата остана просто стих от мъглявата дейвствителност.
  • Да животът е скапан,добре си го написала в това стихотворение!Много е тъжно...но въпреки това ми хареса! 6
Предложения
: ??:??