8.12.2009 г., 10:39 ч.

Поредната молитва 

  Поезия » Философска
686 0 2

Следи от минало след теб вървят,

замахваш със ръка и идват спомени,

грях след грях талазно се лепят,

като смола изящна на ръце разголени.

 

Пътеки хиляди и все към самота,

тунела черен, нищо там не свети,

една надежда - че не сме сами в света

и хиляди убити, скупчени надежди.

 

Студ и зима, кално ежедневие,

протегнати ръце към ново пълнолуние,

поредната въздишка в страшното безвремие,

рисува пàра - отражение на мъката.

 

И пак надежда! Сила и любов...

Бликащи от рани, вързани със дрипи.

Прокудени, наказвани от дявола и Бог.

Поредната молитва ще политне!

© Георги Зафиров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубав стих!
  • Привет! Вчера започнах да чета нещата ти -изненадана съм. Има оптимизъм,нетърпимост,усмивка и свежест в драматизма ти - това много ми допада...и много непринуденост.
Предложения
: ??:??