15.05.2010 г., 12:35 ч.

Поредният дъх 

  Поезия
403 0 3

Висях по прозорците на дните,
плаках с капките роса,
свивах се в ъглите на косите,
усмивката на другата таях.

Криех се зад зеници на равнодушие,
сълзите бях изпила до откат -
късно вечер и по призори-то,
когато я изпращаше до тях.

Потъвах в черти от дланта ù,
обсипани със злато и сребро,
гадаех как чака да ù се обадиш,
как ще се държиш с нея и защо.

Прегръщах миналото ù до кости,
съдбите ни разменях на мига,
така песен ми пускаше снощи,
а тя танцуваше тайничко с нас.

Хладнокръвно обмислях нещата
и звезди вместо паважа броях
.......................
искрите любов на душата си
ще изплащам с поредния дъх.
 

 

 

                                             Дилайла

 

                                             ДИЛАЙЛА

© Лидия Стойчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??