20.08.2010 г., 1:25 ч.

... порив... 

  Поезия
1014 0 26

                   ... порив...


Ако по пътя си към теб не стигна,
защото нещо неизбежно ме е спряло…
Вселената срещу ми е изригнала,
или следзалезно Слънца не са изгряли…

Ако по пътя си към тебе се залутам,
ще търся в клоните гнезда на думи птичи…
След стъпките ти скърцащо-нечути,
един простенващ вятър все ще тичам…

Ако по пътя си към тебе се разтворя,
сълза във най-горчивата отрова,
Ще избуя във следотровен порив...
Дори за миг да се родя. В гласа на сова…

© Таня Георгиева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??