Послание
Бос ходил ли си сутрин, преди зората.
Поднасял ли си устни, да пиеш росата.
Тревата, росната, приклякал ли си, да те облича.
Ти знаеш ли, болезнено, как аз обичам!
В гора унасял ли си се, сред билки диви,
от песните приспиван, на самодиви.
Коприва брал ли си, със длани голи, да те ожули.
Такава съм, за теб - горещ пясък през юли!
Замаян ставал ли си нявга, от медовина.
В тъга отпивал ли си, с горчиво вино,
отдалечен като самотник, да се напиеш.
Като те няма, дорде си дойдеш, като вълчица вия!
Заспивал ли си другаде на две прегънат,
от мен ненацелуван и непрегърнат,
внезапно будещ се от лош кошмар, че аз загивам.
За любовта ти, шеметната, човек убивам!
А изгрев срещал ли си сутрин, покрай морето.
Да видиш как пламва пред теб небето
и милион лъчи, като искри, навред разпръсва.
Така при теб, кога ме няма, аз ще възкръсна!
© Мари Елен- Даниела Стамова Всички права запазени