14.12.2023 г., 18:40 ч.  

Послание към моя син 

  Поезия » Гражданска
220 0 0
Послание към моя син

 

След като от вас си тръгна сине,

ще идвам всяка нощ във твоя сън!

Гордея се, че носиш мойто име!

Дори и там, където аз ще съм!

 

Гордея се, че моята пътека

проправена за теб, ще продължиш!

По стъпките ми се движи полека!

И запомни, че нищо не дължиш!

 

Каквото съм успял, това направих!

Ти след мене просто продължи!

Дали като добър баща се справих?

Това самият ти го прецени!

 

Свидетел ми е Бог, че се опитах

и исках да съм най-добър баща!

Дали съм бил такъв, не те попитах!

Но ти за мен си всичко на света!

 

Надявам се, когато си отида

да продължиш достойно моя път!

Не се предавай! Лошото ще мине!

Повярвай ми! Прекрасен е светът!

 

Живей! Мечтай! Обичай! Продължавай

напред и все напред! Не спирай ти!

Пред трудностите ти не се предавай!

Бори се даже и да те боли!

 

14.12.2023 г.

 

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??