7.11.2023 г., 12:55 ч.  

Последен подпис 

  Поезия
132 2 3

ПОСЛЕДЕН ПОДПИС

 

… дали защото много ми се иска да бъда пак махленското хлапе

с бермудите и с бялата си ризка, и сламката в чашлето със фрапе,

с раздрънканата своя тротинетка, надянал подпетения си кларк,

да прехвърча край някоя кокетка, приседнала във есенния парк,

във дворчето на даскалото вечер с акраните да спретнем някой мач,

не както днес – отвеяно човече, да ви будалкам в стихове по здрач,

 

да смъкна пак девойчица на плажа, да чезна в погледа ѝ дълбоок,

и на ушенце стихче да ѝ кажа! – от Пушкин, от Есенин или Блок,

подир вечеря пак да милна мама, защото все тъй скъпа ми е тя! –

и – щом надяна вехтата пижама, в щастливи сънища да отлетя,

да вдъхна благо глътката си въздух, да се подпиша с моя тих курсив.

Красивото на сетната ми възраст се състои в това – да бъда жив.

 

24 октомврий 2023 г.

гр. Варна, 20, 00 ч.

© Валери Станков Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??