6.10.2005 г., 19:44 ч.

Последен полет 

  Поезия
849 0 0

 

Колко ли пъти

Могат да порасват крила?

И колко ли пъти

Могат да бъдат посечени?

Колко ли пъти

Ще избухне мойта звезда?

И кога ще е следващия-

Може би в другата вечност?

Този мой полет

Май беше последен.

Ураган ме помете,

С мойто собствено име.

Избрала съм роля

На себеунищожение.

Ще си приготвя цвете.

Ти без печал погреби ме.

Ако е рекла сътбата,

Пак след век или два

В друг живот-по- хубав,

Обещаващ  мечти,

феникс омаен

ще се роди в пепелта

и с нови крила

на свобода ще лети.

 

© Вяра Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??