11.01.2008 г., 19:41 ч.

Последен танц 

  Поезия
559 0 5

               ПОСЛЕДЕН ТАНЦ

Лазурна нощ се спуска в тишината.

Небето се обсипва със звезди.

И две тела,  опрени до брезата,

отронват мисли, пълни със сълзи.

Два силуета търсещи утеха -

до вчера  толкоз истински били.

Остават днес без звездната пътека

на своите жадувани мечти.

Докосват се ръцете, но неволно,

а устните безмълвни се корят.

Дори прекрасното небе просторно

не позволява в танца да горят.

Танцуват, ала ритъмът на танца

не ги дарява с истинската жар,

в която плува гордо реверансът

на приказния, буйния пожар.

Последен танц, последната прегръдка...

последна, неизказана вина.

Последен танц, последната милувка -

душите са заключена врата!

© Наташа Басарова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??