11.11.2018 г., 21:41 ч.

Последна красива нощ 

  Поезия » Любовна
468 0 1

С рокля лилава дойде в дома ми,

да си красива в последната нощ,

да спираш дъха ми, пленяваш ума ми,

един миг щастлив и тъй истински, мощен. 

 

Вино и танци и твойта усмивка,

всичко е истинско последен път,

двамата с теб си споделяме всичко,

публиката на любовта ни голяма –

 

Той ръкопляска ни сега за последно,

спираме, гледаме се и мълчим,

умислени погледи в стените нещо поредно,

целуват се след това с блясъци наште очи.   

 

Да се разделим навярно е време,

казали са всяко нещо има своя край,

това е с красиви неща несъмнено,

нали много скоро ще свърши и май.

 

Утре ще си от мене далече,

утре поемаш ти по своя път,

но щом от дома ми си тръгваш щастлива

тогава и аз тъй щастлив ще посрещна денят.

 

Тръгна си ти с усмивка оттука,

лилавият цвят блести в нощта,

дълго остават последните звукове,

въздъхнах че няма я веч любовта.

 

Лятото може би аз сам ще посрещна,

също самотно дъжда есента,

от спомен за обич ще стане горещо,

зная какво да чувстваш ти и самота.

 

Каквото реши оставям на съдбата,

аз и преди тъй самотен съм бил,

но не боли никога в душата,

жената до мен ако не я боли.

 

Всяка жена трябва да е щастлива,

мъжете без да я раняваме можем, нали,

усмивка а не сълзи й отива,

щом тя е усмихната нищо в нас не боли.

 

                                              31.01.18

                                                         

© Явор спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??