21.02.2018 г., 8:36 ч.

Последна молитва на твореца 

  Поезия » Друга
411 0 2

Носи се бавно студена,

двайста февруарска нощ,

тих стон нейде простена

от тяло, забравило що е мощ.

 

С флирт срещу хартия чиста

и грижлива точност на ръката,

целувка между четката и листа

и заживя оставеното от боята. 

 

И няма създаденото аналог -

пролетна спирея със снежни коси.

Истина ли е? Сякаш рисува я Бог.

Последва молитва с навлажнени очи...

© Миро Милев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??