4.07.2007 г., 8:39 ч.

Посоки милиони... 

  Поезия
543 0 1

Отворих вратите в дома си
с надежда за пеперуди и слънце.
Ключът за безкрая оставих
на прага пред мойта душа.
Преставам да бъда пазач.
Стените с взор ще руша.
И не ме бъркай с небрежен мърляч -
аз праха по реката ще търкам.

Безкраен празник или вечна тревога?
Искам да разбера същността на това,
което с години скатавах в мойта бърлога,
от което със тласък ще се разделя.

Минало, бъдеще - цветове от дъгата,
а аз съм човека под нея,
тръгващ на някъде.
Посоки милиони, милиарди дори...

Пътя е майката,
целта е гръдта й...

© Маргарита Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??